I Teaterpjäs

Pjäs, E-bok
ISBN 978-91-86839-91-8
Köp e-boken i internetbokhandeln (länkar nedan)


BERGMAN LEVER och ger lust att leva.Bergman och Jane

Radarparet Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsen väcker Ingmar Bergman till liv och låter honom sammanstråla med en wannabe skådespelerska som inbillat sig att vägen till framgång inte nödvändigtvis är avhängigt av hårt arbete och talang… Bergman och Jane är Grevinnan och betjänten, August Strindberg och Spöksonaten, Shakespeare och Hamlet, Lars Norén och Leif Zern, Tarzan och Jane…

”Det är olustigt att se konstnärer, regissörer och författare stryka kulturkypare medhårs av rädsla eller annat slags egenintresse. Även jag har den vägen vandrat. Men bara fram till den dag då kulturkyparna inte längre förmådde hämma mig, vare sig i kreativt eller ekonomiskt hänseende. Hur mycket tomgångssnack har jag inte tvingats genomlida i sällskap med dessa officiösa typer kallade kritiker, analytiker och experter! Dett a djävla parasitpatrask! Kanske var det nödvändigt i början, för karriärens skull och för att uppnå den position jag så småningom ?ck åtnjuta, men fan va ångestfyllt och fan vad förnedrande! Fast lite roligt hade jag ändå: när jag fick läsa med vilket allvar de bemötte alla mina lögner och uppenbara påhitt. De trodde på allt – Flugornas herre om så skulle vara. Och drog därefter långtgående slutsatser rörande mina pjäser och filmer…

Sånt var kolossalt roligt… Men så småningom omvandlades mitt skratt till skräck: alla dessa avhandlingar, analyser… Ingen avslöjade någonsin bluffen. Eftersom jag var Gud vågade ingen sig på att ifrågasätta mina budord och slå sönder mina Sinaitavlor.
Vem skrivs dessa så kallade analyser för och varför? Dessa kulturkypare bryr sig inte ett dugg om konsten. Allt de producerar är uteslutande självändamål: för att främja den egna karriären, för att få husera på någon redaktion, eller bakom någon dörr prydd med en skryttitel.
Världen VILL uppenbarligen bedragas, eftersom den låter sig bedragas. Jag har nog mitt på det torra men ibland, ibland när den bittra smaken från tiden när jag slickade röv gör sig påmind… Den smaken slipper jag nog aldrig. Om så maskar slukar de köttsliga resterna av mina ben kommer smaken av röv likväl leva vidare…” Ernst Ingmar Bergman

Av Vladimir Oravsky & Kurt Peter Larsen


Köp boken hos:

 • AddBooks
 • Adlibris
 • BokBorgen
 • Bokia
 • Bokii
 • Bokon
 • CDON
 • Digibok
 • Dito
 • E2GO
 • eBokhuset
 • E-böcker.se
 • Emviem
 • Load2read
 • Läsboken.NU
 • Mobook
 • Muntligt
 • Månadens Bok
 • Sign On

 Vladimir Oravsky: Sex teaterpjäser i två bokvolymer (Jmini)

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kontakta oss

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om borttagning av information

Close

Allmän begäran / Förfrågan till DSO

Flykten under jordenAstri Mi! Musikalen