I Romaner

Pocket/E-bok, roman, 254 sidor
ISBN pocket 978-91-7581-030-0
ISBN e-bok 978-91-7581-031-7

Köp i nätbokhandeln | FramSteget Webbutik


Regine Grundel: Cool och enaståendeNågot äter upp Jonna inifrån. Men hon låtsas oberörd även om det skaver som en finne i stjärten. Så fort en ovälkommen sanning knackar på suddar hon bort den. Snabbt. Förmågan att lura sig själv har varit en kär vän hela livet.

Men en del saker kan man inte blunda för i all evighet. Verkligheten gör sig redo att anfalla. Vare sig hon vill eller inte.
När man börjar höra röster är det kört.
Eller är det då det börjar?

 

Cool och enastående är den första fristående boken om Jonna.

Recensioner

Författaren är uppväxt i Kristinehamn, där hennes pappa var tidningskung, utgivare av Nya Kristinehamns-Posten. Därav märks inte mycket men att boken utspelas i svenska medelklassmiljö är alldeles klart. Författaren berättar om ett inte särskilt lyckligt äktenskap. Jocke och Jonna verkar inte trivas med varandra men de älskar sina två barn, tioåringen Ida och tolvåringen Linus. De är bästa vänner med grannarna Andersson, som också har två barn, jämnåriga med Ida och Linus. Historien är knappast så värst originell men Regine Grundel är en mycket god berättare och mycket lättläst och hon är en duktig stilist. Hon skriver enkelt utan minsta krumbukter och sämre kan man ha det som läsare! Hennes ambition har varit ”att skildra en vanlig människas resa att hitta hem” framhåller hon i en bilaga till boken. Och det har hon lyckats med, hon skriver väl och ”igenkänningsfaktorn” i historien är god! Det här är den första fristående boken om Jonna. Undertecknad kommer inte att låta den andra boken gå sin näsa förbi åtminstone kommer han att kolla om den är lika bra som den första delen!
– Bengt Åkerblom: Wermlandiana nr 4 2016

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

0
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om borttagning av information

Close

Allmän begäran / Förfrågan till DSO

DELA DIN KUNDVAGN
Patric Liljestrand: Förruttnelse (Pocket)Patric Liljestrand: Metro