I Böcker, Noveller

Noveller, E-bok
ISBN 978-91-86839-41-3
(Ej tillgänglig)


Långt ifrån hemmaMobbning, otrogenhet, svek, vänskap samt att hitta sig själv – detta är en samling med otroligt många känslor som låter läsaren följa vad som döljer sig bakom tjugosju stycken noveller, skrivna av gymnasieelever i Ängelholms kommun. En sak alla noveller har gemensamt är att de har utgått från temat “Långt ifrån hemma”, där deltagarna själva fick göra en tolkning av det utifrån egna tankar.

Men varför skrev de dessa noveller? Jo, detta är ett projektarbete skapat av Emelie Andersson, Silvia Ko och Jessica Olsson som anordnade en novelltävling, där syftet var att uppmana och inspirera ungdomar att skriva mer utanför skolan. Novellerna i boken är bidrag från tävlingen där fyra av dessa står som vinnarnoveller.

Det vi fick i tankarna var att alla barn i världen inte har möjligheten att delta i sådana tävlingar. Många har inte ens chans och privilegium till att gå i skolan. Intäkter vi får från boken går därför, i princip, oavkortat till välgörenhet för människor med läs- och skrivsvårigheter.

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kontakta oss

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om borttagning av information

Close

Allmän begäran / Förfrågan till DSO

Louise Elfvengren Olatoye: Ormen sparkar ut DrakenLouise Elfvengren Olatoye - Shadows