VAD ÄR EN FÄRDIG BOKFIL?

Färdig bokfil för tryckning ska vara i formatet PDF. För e-bok ska det vara PDF och/eller EPUB. Layout, sättning och omslag ska vara färdigt. Det är färdiga filer för pappersbok eller e-bok.
Bokfil för e-bok ska ha metadata (författare, titel m.m.) och bokmärken. För att framställa färdig PDF behövs programmet Adobe Acrobat. Vi kan hjälpa dig med PDF och EPUB.
Inlaga ska innehålla ISBN-nummer (från oss eller använd eget).

VAD MENAS MED FÄRDIG WORDFIL?

Korrekturläsning och sättning/layout är klar. Bokens innehåll och utseende är färdigt. Sidstorlek och marginaler är klara. Du har använt formatmallar. Omslag är färdigt. Vi lägger in ISBN-nummer i inlaga och producerar färdig PDF eller EPUB.
OBS! Konvertering till Word från annat format fungerar oftast inte då formatproblem uppstår. Använder du Mac så använd Word för Mac.

VEM HAR RÄTTIGHETERNA?

Det har du. Detta gäller för digitala böcker, ljudbok och tryckta verk. Det krävs separata ISBN-nummer för e-bok, pappersbok och ljudbok.

AVTAL?

Inget skriftligt avtal behövs. Din bok, e-bok eller ljudbok är tillgänglig för bokhandel, nätbokhandel och bibliotek via FramSteget Bokförlag så länge du vill. Om du av någon anledning vill avsluta samarbetet med FramSteget Bokförlag så går det bra. Bokens rättigheter tillhör dig.
Kort sagt – vi hjälper författare ut med sina böcker. Förlaget är en länk mellan författare och läsare.

HUR GÖR MAN EN FÄRDIG BOKFIL?

PDF: Spara Wordfil eller InDesignfil som PDF. Finslipa och justera i Adobe Acrobat. Se till att bokmärken finns i e-bok. Lägg till metadata (författare, titel, ISBN, copyright etc). Säkerställ att bokens utseende är bra. Använd endast omslagets framsida för e-bok.
För pappersbok och CD som ska säljas i bokhandel krävs EAN-kod (streckkod som bygger på ISBN). Detta kan vi ordna.
Om du vill framställer vi färdig PDF.

EPUB: Du kan göra EPUB-fil med hjälp av programmet Calibre eller InDesign. För att redigera EPUB-filen kan du använda Sigil. Använd endast omslagets framsida.
Vi kan framställa EPUB åt dig.

EPUB 3 är inte tillgängligt.

KAN NI HJÄLPA TILL MED ANNAT ÄN SJÄLVA TRYCKNINGEN?

Javisst! Vi erbjuder sättning, framställning av tryckfiler och designar omslag. För ljudböcker kan vi hjälpa till med redigering av ljudfiler och tryckning av CD. Länkar hittar du i menyn ovan.

HUR SPELAR JAG IN EN LJUDBOK?

I vår Guide för ljudbok finner du nyttig information om inspelning av ljudbok. Vi kan hjälpa dig med redigering av ljudfiler.

MARKNADSFÖRING?

I nuläget erbjuder vi inte marknadsföring.

Kontakta oss

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om borttagning av information

Close

Allmän begäran / Förfrågan till DSO