I Uncategorized

Till frukosten utforskar jag ICA-kuriren som kom igår. Av rubrikerna att döma påminns jag än en gång om att man inte ska skriva i klartext. En gång för alla, det är inget författarskap om man gör det! Nej, inte alls. Att linda in ord och meningar och att göra dem så krångliga som möjligt är tydligen modernt och bra. Det hör liksom till.
Om och om igen ser jag detta överallt idag. I alla tidningar och alla böcker. Det är bara vissa rubriker i vissa tidningar som det går bakåt med stavelsen, det är synd tycker till och med jag.

Jag blir alltså aldrig någon författare!!! Det räcker föga med att skriva ner det värsta som man har upplevt i livet – neeej, det räcker inte. Får man inte orden att rulla, så att säga, meningar till att bli onödigt långa, ibland svårtolkade och nästan begripliga, ja, då kan man slänga sig i väggen.

Men vad är det då som “ändå” fängslar läsarens intresse? Något mystiskt måste det väl ändå finnas i texten? Något som gör att läsaren inte kan sluta upp med läsandet… För så är det, författare eller inte? Något i mina texter för läsaren framåt har jag fått veta av flera personer som nyligen har sträckläst min bok Deporteringen.
Det här är spännande på något outforskat sätt. Att inte vara någon författare men ändå lyckas med att fånga läsarens intresse…
Att kunna få dem att läsa min bok från pärm till pärm, utan uppehåll. Då har man väl lyckats med skrivandet, i alla fall? Att inte vara en författare men ändå lyckas med att fängsla läsaren så pass, att de inte har tid till något annat under den stunden?
Givetvis förstår jag skillnaden mellan mig själv, som är autodidakt i precis allting som jag företar mig, till skillnad från människor som är skolade akademiker. Det kan heller inte krävas av mig att jag ska sitta på samma stolar som dem. Men, funderingen kring att ändå lyckas med att fånga läsarens intresse är intressant!

Av Lilian Ejdelen

Senaste inlägg
Kommentar
  • Laila Moberg
    Svara

    Dokumentären är så bra, synd att den inte finns i bokform! Alla borde läsa om vad ni har gått igenom både här i ett av världens bästa länder (ofattbart) och i Asien!
    Skriv mer, jag väntar på nästa läsning!

    Laila Moberg

Lämna en kommentar

Kontakta oss

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om borttagning av information

Close

Allmän begäran / Förfrågan till DSO